Hyppää sisältöön

Esittelyssä Vuoden vapaaehtoinen 2019 -ehdokkaiden kymmenen kärki

Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkaita oli tänä vuonna yhteensä 86, kaikkiaan 45:ltä paikkakunnalta. Yleisöäänestyksen perusteella valikoitui kymmenen kärki, joiden joukosta arvovaltainen raati valitsee voittajan. Yleisöäänestyksessä hyväksyttyjä ääniä annettiin 10 414. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan Vapaaehtoisten päivänä Helsingissä 5.12.2019.

Kymmenen kärki on aakkostettu kotipaikkakunnan mukaan. Ehdokkaiden esittelyt löydät myös täältä.

Arttu Käpylä, Akaa
Arttu pitää nuorille Tuunauspajaa, jossa nuoret voivat tehdä omia projektejaan viikonloppuisin Artun yrityksen tiloissa.

Esko Hänninen, Helsinki
Esko avustaa alueellista, valtakunnallista ja Euroopan klubitalojärjestöä niiden hallitusten jäsenenä mielenterveyskuntoutujien edunvalvontaan ja mielenterveyspolitiikan kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Juha Salonen ja Longinojan puroaktiivit, Helsinki
Juha Salonen ja Longinojan puroaktiivit ovat ennallistaneet Longinojan puron. He huolehtivat puron taimenkannasta ja järjestävät purolla erilaisia tapahtumia.

Lea Grönlund, Helsinki
Lea on toiminut vapaaehtoisena vertaisopastajana ikäihmisten tietotekniikkayhdistyksessä, ENTER ry:ssä 20 vuotta ja Helsingin Mikaelin seurakunnassa 30 vuotta.

Lissu Vierikko, Helsinki
Lissu on toiminut HelsinkiMission vapaaehtoisena senioreiden ja lapsiperheiden yhteisessä kohtaamispaikka Albertin Olohuoneessa helmikuusta 2017 lähtien.

Ilkka ja Kaija Erkkilä, Hyvinkää
Ilkka ja Kaija keräävät luonnosta roskia ja tupakan tumppeja. Tällä hetkellä kerättyjä tumppeja on yhteensä 932 000 ja roskia 2560 muovikassillista.

Inka Setälä, Kotka
Inka järjestää Kohtaamisia Kotkassa -tapahtumia, jotka tuovat yhteen tuhansia kotkalaisia ja satoja vapaaehtoisia.

Petra Turunen, Mikkeli
Petra toimii vapaaehtoisena tiiminvetäjänä Mikkelin Hope ry:n Yhdessä & Yhteisesti -paikallistoiminnassa.

Henri Toukonen, Paimio
Henri on mukana monenlaisessa koiratoiminnassa ja toimii mm. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtajana.

Sirpa Tahko, Tuusula
Sirpa on perustanut kipupotilaiden yhteisön, Kipukapinan. Yli 14 000 jäsenen Kipukapina puolustaa kipupotilaiden oikeutta saada hyvää ja asianmukaista hoitoa sekä tarjoaa vertaistukea.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan