Hyppää sisältöön

Hiiop! Uusi vapaaehtoistyön kohtaamispaikka

Satavuotiaan Suomen kunniaksi vuodenvaihteessa avattiin uusi vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikka. Tavoitteena on juhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön 100 vuoden edestä. Hiiop100.fi:stä löydät helposti sopivan tavan tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan tai voit kutsua apukäsiä vapaaehtoistyöhön, jota olet järjestämässä.

Vapaaehtoistyö on tärkeä voimavara suomalaisille. Joka kolmas suomalainen osallistuu vapaaehtoistoimintaan. Tutkitusti vapaaehtoistoimintaan osallistuvat ovat keskimääräistä tyytyväisempiä ja voivat paremmin*.

̶  Sivuston tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä ja kannustaa mukaan myös ne, jotka eivät vielä osallistu vapaaehtoistoimintaan. Suomalaiset näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen ja mahdollisuuksien löydettävyyden. Sivusto on eräänlainen vapaaehtoistyön välityspalvelu, joka sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja sen potentiaalisten tekijöiden kohtaamista, sanoo Hiiop100.fi:stä vastaava projektipäällikkö Eveliina Nygren OPlta.

Sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän jota on järjestämässä, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään. Vapaaehtoistyön laskuri Hiiop100.fi-etusivulla kertoo, kuinka paljon vapaaehtoispäiviä on jo tehty Suomi 100 -juhlinnan merkeissä.

Vuodenvaihteessa käyntiin lähteneen laskennan tuloksena vapaaehtoispäiviä oli kertynyt helmikuun loppuun mennessä lähes kymmenen kuukauden verran.

Laskuri laskee päivät henkilötyövuosiksi, joita on tavoitteena kerryttää vuoden aikana huikeat sata. Määrä on yhteensä 22 200 henkilötyöpäivää. Henkilötyöpäivän pituudeksi on arvioitu 7 tuntia 30 minuuttia eli laskurissa tämän pituinen työpäivä oletetaan yhdeksi henkilötyöpäiväksi.

̶  Sadan henkilötyövuoden saavuttamiseksi tarvitaan siis yhteensä 166 500 tuntia vapaaehtoistyötä! Tavoitteenamme on kannustaa jokainen suomalainen vähintään kokeilemaan vapaaehtoistyötä edes päiväksi satavuotiaan Suomen kunniaksi, jatkaa Nygren.

Hiiop100.fi on osa OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Tavoitteena on kerryttää vuoden 2017 aikana sata vuotta vapaaehtoistyötä, ja siihen tarvitaan jokaista suomalaista. Juhlavuoden aikana jokainen OPn työntekijä saa tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Löydä sinäkin oma tapasi toimia vapaaehtoisena osoitteesta hiiop100.fi.

Hiiop! Miten mukaan?

  • Ilmoita ja etsi vapaaehtoistehtäviä: www.hiiop100.fi
  • Seuraa vapaaehtoisjuhlaa Hiiopin Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

*Taloustutkimus 2015: Vapaaehtoistyö Suomessa 2010 ja 2015.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan