Hyppää sisältöön

Kansalaisareenan puheenjohtajaksi Antti Rajala

Kansalaisareenan hallituksen puheenjohtaja Anne Porthénin siirtyessä järjestön toiminnanjohtajaksi, valitsi yhdistyksen ylimääräinen kokous yhteisöpedagogi ja filosofian maisteri Antti Rajalan puheenjohtajaksi 11.2.2021 alkaen. Rajala on toiminut vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina Jyväskylän kaupungilla ja ollut samalla Jyväskylän valikkoryhmän puheenjohtaja. Lokakuusta 2020 lähtien hän on toiminut kulttuuri- ja osallisuuspalveluilla lähiesimiehenä. Rajalan tiimiin kuuluvat vapaaehtoistoiminta, lähitalot sekä osallisuuskoordinaattorit.

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttajajärjestö. Rajala on toiminut Kansalaisareenan hallituksessa vuodesta 2018 alkaen ja varapuheenjohtajana vuodesta 2020 alkaen.

– Vapaaehtoistoiminta on toiminnallista osallisuutta. Vapaaehtoistoiminta on yksi vaikuttamisen muoto ja tämä muoto on suoraa toimintaa. Ihmiset ovat erilaisia ja jotkut haluavat vaikuttaa esimerkiksi osallistumalla kyselyihin tai kuulumalla asiakasraatiin, mutta jotkut kaipaavat konkreettista tekemistä ja vapaaehtoistoiminta on siihen erinomainen, ellei paras väylä, Rajala toteaa.

Koronapandemia on muokannut myös paljon vapaaehtoistoimintaa. Aluksi syntyi paljon organisoitua ja organisoimatonta eli 4. sektorin toimintaa kauppa-avuksi karanteenissa oleville.

– Koronapandemia jos mikä on osoittanut sen, että vapaaehtoistoiminta on ilmiöpohjaista. Kun yhteiskunta tai yhteisö kohtaa kriisin, herää ihmisillä halu auttaa. Kansalaisareenan tehtävänä on selvittää rakenteellisia asioita, tukea vapaaehtoistoimintaa organisoivia yhteisöjä sekä ottaa kantaa. Kansalaisareena luo rakenteita sille, että Suomi on maailman paras paikka vapaaehtoistoiminnalle.

– Nyt kun korona-arkea on eletty vuosi, vapaaehtoistoiminta voi keskittyä erityisesti kohtaamisiin, jotka ovat jääneet vähiin viime aikoina. Yksinäisyys oli yleinen ongelma jo ennen pandemiaa ja nyt tilanne on vain pahentunut. Vapaaehtoistoiminta on väylä hyvinvointia tuoviin kohtaamisiin.

Lisätiedot:

Antti Rajala, Kansalaisareenan hallituksen va. puheenjohtaja, puh. 014 266 1707

Anne Porthén, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja, puh. 050 551 0057

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan