Hyppää sisältöön

Kansalaisareenan toiminnanjohtajaksi Anne Porthén 

Kansalaisareenan uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu 1.1.2021 alkaen terveystieteiden maisteri Anne Porthén. Porthénilla on hyvä toimintaympäristön, vapaaehtoiskentän ja sosiaali- ja terveysjärjestelmän tuntemus ja monipuolinen koulutustausta. Hän on toiminut niin järjestöissä kuin julkisten ja yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden johto- ja kehittämistehtävissä useita vuosia. Valtakunnallisten järjestöjen toiminnanjohtajana ja kehittäjänä hän on työskennellyt lähes kymmenen vuoden ajan ja ennen Kansalaisareenaan tuloa lasten ja nuorten järjestössä Luonto-Liitossa toiminnanjohtajana.

Kansalaisareenan Porthén tuntee hyvin. Hän on toiminut viisi vuotta Kansalaisareenan hallituksessa, josta viimeisen vuoden hallituksen puheenjohtajana.

– Annen vahvuudet ovat laaja ja pitkä kokemus järjestö- ja vapaaehtoiskentältä sekä monipuolinen osaaminen henkilöstöjohtamisesta ja hallinnosta. Lisäksi Anne tuntee hallitustyöskentelyn kautta Kansalaisareenan ja sen mahdollisuudet, perustelee hallituksen puheenjohtajan tehtävää väliaikaisesti hoitava varapuheenjohtaja Antti Rajala. 

Vapaaehtoistoiminta on aina ollut Porthénin sydäntä lähellä, ja hän kertookin jo varhain järjestötyössään tutustuneensa Kansalaisareenaan vapaaehtoistoiminnan edunvalvojana ja edelläkävijänä. Porthén korostaa, että Kansalaisareena on vetovoimainen ja sillä on luokseen kutsuva brändi.

– Kansalaisareenan rooli on tässä ajassa entistä tärkeämpi, ja sitä vahvistamme edelleen. Kansalaisareenalla on vahva visio saada vapaaehtoistoiminnalle parempi asema Suomessa. Teemme parhaillaan vapaaehtoistoiminnan ennakointityötä työryhmässä, jossa pohdimme vapaaehtoistoiminnan tulevaisuuden näkymiä. Ennakointi on erinomainen menetelmä tähän aikaan.

Porthén näkee vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallisen merkityksen kasvavan.

– Koronakriisi on osoittanut, kuinka tärkeää kansalaisyhteiskunnan toiminta on. Julkinen sektori tarvitsee järjestöt ja niiden vapaaehtoiset kumppanikseen myös kriisin jälkihoidossa sekä laajemmin uusien sote-palveluiden rakentamisessa ja kehittämisessä, Porthén toteaa.

Lisätiedot:

Anne Porthén, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja, puh. 050 551 0057

Antti Rajala, Kansalaisareenan hallituksen va. puheenjohtaja, puh. 014 266 1707

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan