Hyppää sisältöön

Kansalaisareenan toiminta poikkeusoloissa

Kansalaisareena koosti yleisohjeet asiointiauttajille

Koronaepidemia on herättänyt suomalaisissa suuren auttamishalun. Kansalaisareena, Siskot ja Simot sekä Kirkkopalvelut yhteistyökumppaneineen ovat koostaneet yleisohjeet asiointiapuun osallistuville kansalaisille. Ohjeistus perustuu viranomaisten julkaisemiin ajankohtaisiin tietoihin ja suosituksiin sekä järjestöjen ohjeistuksiin. Pidämme tärkeänä varmistaa, että asiointiapu on autettaville turvallista ja auttajat voivat tehdä sitä hyvällä mielellä.

Yleisohjeet asiointiauttajille

Vapaaehtoistoiminnan messut on peruttu

Koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet ovat tehneet tapahtumien suunnittelusta haasteellista. Kansalaisareena on tämän vuoksi päättänyt perua  Vapaaehtoistoiminnan messut 19.9.2020. Koemme, että tässä tilanteessa on järkevämpää kohdistaa resurssit esimerkiksi koronaepidemiaan liittyvän vapaaehtoistoiminnan tukemiseen.

Vapaaehtoistoiminta poikkeusoloissa: mikä on muuttunut ja miten voit auttaa

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat vaikuttaneet suuresti vapaaehtoistoimintaan. Osa toiminnasta on peruuntunut, osa on tauolla. On kuitenkin ollut hienoa seurata, miten ketterästi ja joustavasti monet toimijat ovat muokanneet toimintaansa tilanteessa, jossa kohtaamisia vältetään. Lue, mikä on muuttunut ja miten voit auttaa Hiiop100.fi-palvelun Tekijöiden tarinoita -osiosta:

Vapaaehtoistoiminta poikkeusoloissa

Valikkoverkoston toiminta jatkuu myös poikkeusoloissa

Koronakriisi on toistaiseksi vaikuttanut Valikkoverkoston toimintaan varsin vähän. Kotkan seminaari 2.4. siirrettiin pidettäväksi syksyllä ja 17.3. Jyväskylän seminaari siirrettiin lennosta pidettäväksi webinaarina. 8.5. koulutus on koko ajan ollut tarkoitus järjestää webinaarina. Tämän koulutuksen teema on Vapaaehtoisten sitouttaminen ja sen vetävät Lari Karreinen ja Emilia Osmala OSANAsta. Ilmoittautuminen koulutukseen aukeaa pian. Katso kaikki tapahtumat täällä

Pinja Nieminen on palannut hoitovapaalta valikkotoiminnan suunnittelijaksi ja soittaa parhaillaan valikkoryhmien puheenjohtajia läpi. Puheenjohtajille järjestetään kehittämispäivä elokuussa. Syksyllä on tiedossa useita seminaareja, ja Vuoden vapaaehtoinen -kampanja starttaa jälleen elokuussa.

Uusien valikkoryhmien perustaminen jatkuu viimeistään koronaepidemian hiivuttua. Virtuaalisesti ryhmiä voidaan pyrkiä perustamaan jo aiemmin, joten jos olet halukas perustamaan paikkakunnallesi valikkoryhmän eli vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden oman ryhmän, joka tukee jokaisen koordinaattorin työtä ja toimii paikkakunnalla vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja edistämiseksi, niin ota yhteyttä Pinjaan: pinja.nieminen(at)kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan