Hyppää sisältöön

Kansalaisareenan vuosi 2022 on viestinnän ja vaikuttamisen vuosi

Kansalaisareenan vuosi käynnistyy jälleen innostavissa merkeissä. Organisoidumme uuteen vuoteen toiveikkaina, vaikka koronakurimus riehuu valtoimenaan.

Vuosi on teemallisesti viestinnän ja vaikuttamisen vuosi. Tarkoituksenamme on näkyä ja kuulua entistä pontevammin. Teemme vuoden aikana isoja kampanjoita eri toimijoiden kanssa. Tulossa on ihan uutta yhteistyökampanjaa ja kestosuosikkina jatkaa Vuoden vapaaehtoinen, mikä keräsi loppuvuonna ennätyksellisen medianäkyvyyden. Kampanjoilla nostamme esille vapaaehtoistoimintaa sen eri näkökulmista käsin.

Tulemme tekemään vaikuttamistyötä moniportaisesti vaikuttamalla niin lainsäädäntöön, eri ohjelmien ja työryhmien kautta kuin pureutumalla vapaaehtoistoimijoita ja vapaaehtoistoiminnan ammattilaisia askarruttavien käytännön kysymysten äärelle.

Toivottavasti pääsemme tapaamaan myös kohdakkain, sillä aikomuksenamme on järjestää erilaisia dialogeja eri puolilla Suomea. Viestimme ja kehitämme järjestöjen, kuntien ja hyvinvointialueiden välistä yhteistyötä vuoden aikana.

Valikkoverkosto järjestää vuoden aikana 15 webinaaria jälleen ajankohtaisiin aiheisiin paneutuen. Uunituore julkaisu ”Vapaaehtoistoiminta poikkeusaikana” tarjoaa hyvän kattauksen siitä, millaista toimintaa on kehittynyt koronavuosien aikana ja miten sitä voidaan jatkossakin hyödyntää.

Keväällä julkaisemme uutta materiaalia vapaaehtoisten hyvinvoinnin tueksi. Tarjoamme myös oppaan ja koulutuksia aihepiirin ympärillä. Muutenkin Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa on käyttäjäkoulutusten lisäksi mielenkiintoisia koulutuksia saatavilla.

Organisoidumme ja kehitämme ketterästi vapaaehtoistoimintaa ajankohtaisiin teemoihin pureutuen. JEP-hanke luotsaa nuoria toteuttamaan mielekästä vapaaehtoistoimintaa ja kehittää mukana olevien sparrausorganisaatioiden kanssa osaamista alle 18-vuotiaiden vapaaehtoistoiminnassa. Hanke järjestää myös webinaareja vuoden aikana.

”Ennakoinnilla kohti tulevaisuuskestävää vapaaehtoistoimintaa” -hanke starttaa kevään aikana. Tavoitteenamme on, että hankkeessa pilotoidaan ennakointityökaluja ja herätetään tulevaisuusajattelua järjestöissä, palveluntuotannossa ja kunnissa.

Olemme etuoikeutettuja, kun saamme olla kanssanne edistämässä sitä, että Suomi on maailman paras paikka tehdä vapaaehtoistoimintaa. Tätä visiota kohden kuljemme vahvasti tämänkin vuoden ajan!

Tehdään yhdessä vaikuttava vuosi 2022! Kaikille teille upeaa alkavaa vuotta!

Ystävällisin terveisin
Anne Porthén, toiminnanjohtaja

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan