Hyppää sisältöön

Kansalaisten Eurooppa -ohjelman väliarviointiin liittyvä on-line-kuuleminen

Kansalaisten Eurooppa -ohjelman väliarviointiin liittyvä julkinen on-line-kuuleminen avattiin 9.1.2017, ja se on auki 10.4.2017 asti. Kuuleminen on suunnattu kaikille ohjelman kohde- ja sidosryhmille, kuten esimerkiksi kunnille ja kansalaisjärjestöille sekä erityisesti hankkeita toteuttaneille tai tukea hakeneille tahoille.

Tämä kuuleminen on osa prosessia, jonka tarkoituksena on arvioida Kansalaisten Eurooppa -ohjelmaa ja ohjelmassa toteutettujen toimien tuloksia ja vaikutuksia. Ohjelman eri sidosryhmät voivat tällä sähköisellä kuulemiseen liittyvällä kyselylomakkeella kertoa mielipiteensä aiheesta sekä esittää ideoitaan ja analyysejaan ohjelman kehittämiseksi. Suurelle yleisölle suunnatut kysymykset koskevat kuitenkin lähinnä Kansalaisten Eurooppa -ohjelman tuloksia ja vaikutuksia vuosina 2014−2016.

Euroopan komissio toimittaa väliarvioinnin tuloksista raportin Euroopan parlamentille, EU:n neuvostolle, Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle sekä alueiden komitealle vuoden 2018 alussa. Näitä tuloksia hyödynnetään nykyisen Kansalaisten Eurooppa -ohjelman täytäntöönpanossa ja mahdollisesti toteutettavan jatko-ohjelman (2020−) suunnittelussa.

Kyselylomake on julkaistu 24:llä EU-kielellä.

Kyselylomake suomeksi (Kyselyn kieltä voi vaihtaa sivun oikeasta yläreunasta)

Lisätietoa kuulemisesta komission verkkosivuilla.

Jos haluat vaikuttaa uuden ohjelmakauden Kansalaisten Eurooppa -ohjelmaan, kannattaa vastata!

Lisätietoja: Mauri Uusilehto, mauri.uusilehto(at)oph.fi, p. +358 (0)400 247 805

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan