Hyppää sisältöön

Kiitos, olet tärkeä! -kampanja

Kansanedustajat ja eduskunnan henkilöstö on haastettu Vapaaehtoisten päivän kampanjaan

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä on haastanut kansanedustajat ja eduskunnan henkilöstön osallistumaan Kiitos, olet tärkeä! -kampanjaan. Se on osa YK:n kansainvälistä vapaaehtoisten päivän kampanjaa. Kampanjalla halutaan nostaa vapaaehtoistoimintaa esille ja osoittaa arvostusta ruohonjuuritason toimijoille. Osallistua voi 1.11.2016−20.1.2017.

Haaste löytyy täältä.

Tiedote haastekampanjasta löytyy täältä. 24.11.2016 päivitetty tiedote löytyy täältä.

 

Vapaaehtoistoimintaa organisoivat yhteisöt voivat osallistua kampanjaan näin:

1) Yhteisöt valitsevat oman alueensa kansanedustajia/ eduskunnan henkilöstöä ja lähettävät kullekin 5–24 vapaaehtoisen yhteystiedot tai vaihtoehtoisesti pyynnön 5–24 kortista.

2) Yhteisö toimittaa yhden vapaaehtoisen tiedot vain yhdelle kansanedustajalle.

3) Osoitteet/korttipyynnöt voi lähettää valitulle henkilölle eduskuntaan etunimi.sukunimi()eduskunta.fi tai postilla osoitteeseen: nimi, 00102 Eduskunta. Kannattaa laittaa mukaan jotain tietoa vapaaehtoistoiminnastanne. Muista mainita, että viestissäsi on kyse Kiitos, olet tärkeä! -kampanjasta.

4) Lisätietoja anitta.raitanen()kansalaisareena.fi ja katja.reinikainen()kansalaisareena.fi.

 

Haasteen ovat tähän mennessä vastaanottaneet seuraavat kansanedustajat:

Helsinki
Outi Alanko-Kahiluoto, Vihr.
Eva Biaudet, RKP
Sari Sarkomaa, KOK

Uusimaa
Johanna Karimäki, Vihr.
Sanna Lauslahti, KOK
Outi Mäkelä, KOK       Korttikiintiö täynnä, uusia pyyntöjä ei vastaanoteta.
Mika Niikko, PS
Kari Uotila, Vas.
Sari Multala, KOK

Häme
Sirkka-Liisa Anttila, Kesk.
Tarja Filatov, SDP
Päivi Räsänen, KD
Aino-Kaisa Pekonen, Vas.

Pirkanmaa
Satu Hassi, Vihr.        Korttikiintiö täynnä, uusia pyyntöjä ei vastaanoteta.

Kaakkois-Suomi
Sirpa Paatero, SDP
Satu Taavitsainen, SDP

Varsinais-Suomi
Kike Elomaa, PS
Eeva-Johanna Eloranta, SDP
Katja Taimela, SDP
Ville Tavio, PS

Satakunta
Ari Jalonen, PS
Jaana Laitinen-Pesola, Kok.
Jari Myllykoski, Vas.

Keski-Suomi
Anne Kalmari, Kesk.
Aila Paloniemi, Kesk.

Savo-Karjala
Krista Mikkonen, Vihr.
Riitta Myller, SDP
Markku Rossi, Kesk.

Oulu
Ulla Parviainen, Kesk.
Hanna Sarkkinen,Vas.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Mari-Leena Talvitie, Kok.

Lappi
Eeva-Maria Maijala, Kesk.
Johanna Ojala-Niemelä, SDP

Vaasa
Maria Tolppanen, SDP
Vesa-Matti Saarakkala, PS
Antti Kurvinen, Kesk.

Haasteen ovat vastaanottaneet seuraavat Eduskunnan työntekijät:

Eeva Harjula, Keski-Suomi
Mervi Kukkonen, PS, Uusimaa
Kristiina Loikkanen, Kesk.
Leila Vasama, SDP

 

Haasteeseen osallistuneiden ajatuksia vapaaehtoisuudesta ja vapaaehtoistoiminnasta:

− Lähimmäisistä välittäminen tekee maailmasta paremman ja inhimillisemmän. Eeva-Johanna Eloranta (SDP)

− Vertaistuki on hyvä esimerkki äärimmäisen tärkeästä vapaaehtoistoiminnasta, jota annetaan lähimmäisenrakkaudesta tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin. Arjessa selviytyminen ilman vertaistukea olisi monille ollut täysin mahdotonta. Satu Taavitsainen (SDP)

− Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan! Markku Rossi (Kesk.)

− Auttamalla ja osallistumalla voi sekä antaa että saada – ainakin hyvän mielen ja ystäviä. Niitä ei ole koskaan liikaa! Outi Mäkelä (Kok)

− Ilman vapaaehtoistyötä Suomi ei olisi sivistynyt yhteiskunta. Sivistykseen kuuluu lähimmäisistä huolehtiminen. Mervi Kukkonen (eduskunnan henkilöstö)

− Vapaaehtoistyöstä iloa, lämpöä ja yhteisöllisyyttä meille kaikille -kiitos sinulle vapaaehtoinen! Johanna Karimäki (Vihr.)

− Vapaaehtoistyössä yhdistyy hyöty ja ilo. Saa tehdä itselle mukavia juttuja ja joista hyötyvät muut! Kannustan kaikkia osallistumaan omalla tavallaan! Eeva Harjula (eduskunnan henkilöstö)

− Vapaaehtoistyö on mukava tapa tehdä hyvää ja samalla saada tietoa ihmisten arjen tärkeistä asioista päätöksen tekoa varten. Vapaaehtoistyössä tutustuu uusin ihmisiin ja se tuo voimaa ja iloa. Sari Sarkomaa (KOK)

− Välittäminen kantaa pitkälle. Antaa hyvää mieltä antajalle ja autettavalle. Sanna Lauslahti (KOK)

− Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää niin tekijöilleen kuin osallistujille. Tukemalla vapaaehtoistyötä lisäämme kaikkien hyvinvointia. Suuri kiitos vapaaehtoisille, teette arvokasta työtä. Krista Mikkonen (Vihr.)

− Ilman vapaaehtoistoimintaa maailmamme olisi köyhempi ja onnettomampi. Kari Uotila (Vas.)

− Vapaaehtoistyöllä autat itseäsi samalla kuin muita. Konkreettinen työ yhteiseksi hyväksi muita auttamalla luo yhteenkuluvuutta ja solidaarisuutta, jota ei
maailmassa koskaan ole liikaa. Riitta Myller (SDP)

− Vapaaehtoistyö on lähimmäisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Jokainen on arvokas, jokainen tarvitsee joskus apua ja tukea. Päivi Räsänen (KD)

− Suomessa on satoja järjestöjä, joissa ihmiset tekevät vapaaehtoista työtä toisten ihmisten hyväksi. Nostan joka päivä heille hattua kiitoksena siitä, että auttavat lähimmäisiään. Yhteiskunnassamme on aivan liian vähän toinen toisistamme välittämistä. Suuri kiitos kuuluu jokaiselle, joka auttaa lähimmäisiään. Sirkka-Liisa Anttila(Kesk.)

− Meillä on aikaa auttaa, jos haluamme. Eeva-Maria Maijala (Kesk.)

− Vapaaehtoinen on notkea toimija, joka tarttuu tilaisuuteen ja auttaa lähimmäistä. Leila Vasama (SDP)

− Vapaaehtois- tai talkootyö on merkityksellistä ja palkitsevaa siihen osallistuville sekä hyvin tärkeä esim. lasten harrastusten järjestämiseksi. Sirpa Paatero (SDP)

− Ei se ole rikkain, joka on eniten säästänyt. Vaan se on rikkain, joka on eniten antanut. Anna Sinäkin oma panoksesi vapaaehtoistyön hyväksi! Johanna Ojala-Niemelä (SDP)

− Halu auttaa toista ihmistä on inhimillisyyttä. Juuri sitä tänään tarvitsemme. Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr)

− Vapaaehtoistyö rakentaa Suomea, kiitos vapaaehtoistyöntekijät! Ari Jalonen (PS)

− Inhimillisyys ja toisen huomioiminen pitäisi olla ihmisyyden peruspilareita. Tämä pitää sisällään ihmiset, eläimet, ympäristön. Pyyteetön vapaaehtoistyö … sen olemassaolo tarkoittaa että ihmiskunnalla on vielä toivoa. Kike Elomaa (PS)

− Kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka jaksatte työpäivien jälkeen liikuttaa lapsiamme sekä auttaa kanssaihmisiä lähellä ja kaukana. Sari Multala (KOK)

− Vapaaehtoiset tekevät monille ihmisille mahdolliseksi asioita, jotka ilman vapaaehtoisia olisivat vain unelmia. Aino-Kaisa Pekonen (Vas.)

− Olet tärkeä – minä välitän! Maria Tolppanen, SDP

− Ilman vapaaehtoisia – olisivatko poikani pelanneet jalkapalloa? Olisiko naapurin taloa tulelta pelastettu? Kuka huolehtisi nuoren turvaan, kun kunto loppuu juhlittuaan koulun loppumista? Jari Myllykoski, Vas.

− Uskon yhteisöjen voimaan. Vapaaehtoinen järjestötyö on konkreettinen esimerkki lähimmäisenrakkaudesta, jota on syytä edistää. Vapaaehtoistyö on paitsi tärkeää ja hyvin merkityksellistä työtä, se voi olla monelle myös tärkeä henkireikä. Yhdessä tekemisen iloa ja sydämellä tehtyä työtä onkin vaikea rahassa mitata. Arvostan suuresti. Antti Kurvinen, Kesk.

− Ilman vapaaehtoistyötä yhteiskuntamme olisi kovin erinäköinen! Vapaaehtoistyö on arvokasta molemmin puolin, antaessa aikaa tälle työlle, siitä yleensä saa itse paljon enemmän! Suosittelen lämpimästi! Siivousapu, yhteinen ulkoiluhetki rupattelun parissa, lastenhoitohetki, lehdenluku, joskus ihan vaan aito läsnäolo, hetkessä eläen. Sitähän se elämä on, me tarvitsemme toinen toisiamme, elääksemme. Katja Taimela, SDP

 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan