Hyppää sisältöön

Lemmikit mukaan vapaaehtoistöihin

Lemmikkitreffejä, koirakavereita, terapialaamoja… myös eläimet voivat olla monella tavalla mukana vapaaehtoistyössä. Esimerkiksi useissa vanhainkodeissa käy säännöllisesti vapaaehtoisia koirien kanssa ikäihmisiä ilahduttamassa.

Vapaaehtoistyö lemmikin kanssa vetoaa myös nuoriin. Jeesaan-hankkeen vetämillä vapaaehtoistoiminnan kursseillakin osa nuorista innostui tekemään vapaaehtoistyötä lemmikkinsä kanssa.

Tikkurilan lukiota käyvä Emmi päätti ottaa oman koiransa mukaan vapaaehtoistyöhön. Eläimet ovat Emmille rakkaita, joten vapaaehtoistyön ja koiraharrastuksen yhdistäminen tuntui mieluisalta.

Sopiva paikka vapaaehtoistoiminnalle löytyi SPR:n Vantaan nuorten turvatalon pop up -toiminnasta. Turvatalo järjestää joka viikko pop up -toimintaa Tikkurilan nuorisotalolla. SPR:n työntekijät suunnittelevat ja toteuttavat ohjelmailtoja yhdessä nuorten kanssa ja Emminkin idea lemmikkitreffeistä otettiin ilolla vastaan.

Illan ohjelmaan kuului muun muassa jutustelua lemmikeistä sekä pieni tietovisa. Lisäksi vierailevana tähtenä oli paikalla Emmin oma koira Pablo. Mukavaa yhdessäoloa ja keskustelua lemmikeistä riitti paljon!

Katso Emmin koko haastattelu YouTubesta. Lisää turvatalon pop up -toiminnasta voit puolestaan lukea täältä.

Teksti ja kuva: Aino Kostiainen

Kirjoittaja on Jeesaan-hankkeen suunnittelija. Kansalaisareenan Jeesaan – Nuori vapaaehtoistoiminnassa -hanke on vetänyt syksyn aikana vapaaehtoistoiminnan kursseja Tikkurilan lukiolla ja Vantaan ammattiopisto Variassa. Pysy kuulolla hankkeen tapahtumista ja seuraa hanketta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa (@jeesaannuoret)!

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan