Hyppää sisältöön

Mummodisko veti Tavastian täyteen

Ainutlaatuiset diskotanssit järjestettiin keskiviikkona 6.9.2017 Tavastialla Helsingissä. Mummodiskon nimellä esiteltyyn tapahtumaan osallistui huikeat yli 700 bailaajaa. Järjestäjät olivat jännittäneet, että saadaanko mukaan ehkä 50 ihmistä. Toisin kävi. Klubi täyttyi energisistä ihmisistä jo ennen diskon alkamista. Tapahtuman ideana oli lähteä ulos palvelutalosta ja tanssimaan.

Miehet Mummodiskon takana

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot tarttui geronomiopiskelija, DJ Mikko Haapalaisen ideaan. Haapalainen on aikaisemmin järjestänyt mummodiskoja pienimuotoisesti palvelutalojen asukkaille Helsingin seudulla. Siskot ja Simot -yhteisö on puolestaan järjestänyt Keski- ja Pohjois-Uudellamaalla pop up -vapaaehtoistoimintaa, jossa vapaaehtoiset kohtaavat vanhuksia erilaisissa tapahtumissa.

Haapalainen ja geronomiopiskeija Joni Tammisalo lähtivät mukaan suunnittelemaan Mummodiskoa Tavastialle Siskot ja Simot -yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisäsen vetämään valmisteluryhmään.

Syksyn päräyttävimmät bileet

Siskot ja Simot kävi taistoon seudun vanhusten yksinäisyyttä vastaan ja näin syntyivät syksyn päräyttävimmät bileet.

Väisänen kertoi, että disko järjestettiin siksi, että saataisiin eri sukupolvien välisiä kohtaamisia, johon tapahtuman juontaja Kaj Kunnas jatkoi, että sukupuoltenkin välisiä kohtaamisia.

Mummodiskon isä Mikko Haapala kertoi, että hän on soitellut aikaisemmin palvelukeskuksissa vaihtoehtoista diskoa, koska kaikki eivät tykkää välttämättä Eino Grönistä tai niistä ikivihreistä.

− Tällä konseptilla pyritään tarjoamaan jotakin muuta.

Mummodiskon suunnaton suosio näyttää konseptin todella toimivan.

Sitten diskotanssin pyörteisiin.

Diskoiltapäivä on osa Siskot ja Simot -yhteisön ideoimaa Koko Suomi kiittää -tempausta, jolla kiitetään Suomen itsenäisyyden juhlavuonna vanhempia sukupolvia heidän panoksestaan hyvinvointiyhteiskuntamme rakentamisessa.

www.kokosuomikiittaa.fi

www.siskotjasimot.fi

Teksti ja videot: Vesa Vattulainen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan