Hyppää sisältöön

Osallistu ennakointihankkeen demokratian puolustusdialogeihin 9.6.

Millaisia ajatuksia demokratian tulevaisuus herättää järjestökentällä?

Kansalaisareenan ennakointihankkeen järjestämissä demokratian puolustusdialogissa avarretaan ajattelua yhteisellä tulevaisuuspuheella.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Haluamme ymmärtää vallitsevan tilanteen herättämiä ajatuksia, tuntemuksia ja havaintoja vapaaehtoiskentällä. Minkälaisena järjestö- ja vapaaehtoistoimijat kokevat oman roolinsa nykyhetkessä sekä tulevaisuudessa? Mitkä asiat ovat nyt muutoksessa ja haastavat vapaaehtoistoiminnan arkea?

Keskustelemme mm. seuraavien kulmien kautta:

  • Mitä demokratian puolustaminen tarkoittaa kansalaisyhteiskunnalle ja sen toimintatavoille? Mitä tulee vaalia ja mihin tulee varautua?
  • Millaista tulevaisuutta toivot itsellesi ja yhteisöllesi? Miten demokratia näkyy siinä?
  • Miten edistää luottamuksen syntyä ja hyvää keskustelukulttuuria toimivan kansalaisyhteiskunnan perustana?

Toteutus

Järjestämme kaksi avointa dialogia 9.6. klo 9.30 – 11.00 ja 14.30 – 16.00. Dialogit toteutetaan etänä alustalla Teams. Fasilitaattoreina toimivat Kansalaisareenan ennakointihankkeen vetäjät Mari Tähjä ja Anyara G. Wise.

Dialogien tarkoitus on kasvattaa ymmärrystä vallitsevan tilanteen merkityksestä kansalaisyhteiskunnalle ja vapaaehtoistoimijoille. Tule kertomaan millaisilla teoilla sinä olet valmis vahvistamaan elinvoimaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa! Osallistuminen ei vaadi ennakkovalmistautumista. Saavu siis keskustelemaan sellaisena kuin olet.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 6.6. sähköpostitse osoitteeseen anyara.wise@kansalaisareena.fi. Tarkennathan, kumpaan dialogiin haluaisit tulla (klo 9:30-11:00 vai klo 14:30-16:00). Keskusteluryhmiin mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Dialogit ovat osa Sitran demokratian puolustusdialogeja.

Ohjeet osallistumisesta lähetetään sähköpostitse.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä, p. 050 567 1077, mari.tahja@kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan