Hyppää sisältöön

Saksalaisille nuorille etsitään vapaaehtoistyöpaikkoja Suomesta

VIA e.V. on saksalainen järjestö, joka järjestää nuorille tilapäistä ulkomailla oleskelua kaikkialla maailmassa. Vapaaehtoistyövuoden (9–12 kuukautta) aikana nuorilla on mahdollisuus luoda läheisiä kontakteja toisen maan kansalaisiin ja saada siten näkemystä erilaisesta elinympäristöstä.

Järjestö etsii Suomesta uusia kumppaneita, jotka voivat tarjota saksalaisnuorille vapaaehtoistyöpaikkoja. Vapaaehtoistyön toivotaan liittyvän koulutukseen, terveyteen, ympäristöön, maatalouteen, urheiluun, kulttuuriin tai ihmisoikeuksiin.

Vapaaehtoiset työskentelevät kokopäiväisesti (35–40 tuntia viikossa). He voivat työskennellä vuoroissa ja myös viikonloppuisin projektista riippuen. He eivät saa työstään palkkaa, eivätkä he vaikuta negatiivisesti vastaanottavan maan työmarkkinoihin, koska heidän työnsä ainoastaan täydentää ammattilaisten työtä.

VIA e.V. kattaa vakuutukset ja matkakulut, tukee vapaaehtoisia viisuminhakuprosessissa ja järjestää vapaaehtoisille orientaatiokoulutuksen. Isäntäorganisaatiota pyydetään kattamaan majoitus, ruokailu ja taskuraha.

Lue lisää ohjelmasta.

Lisää tietoa VIA e.V.:n toiminnasta löydät täältä.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan