Hyppää sisältöön

Suomi välittää -kampanja starttaa 16.8. – vielä ehdit mukaan!

Maanantaina 16.8. starttaa kaksi viikkoa kestävä Suomi Välittää / Finland Bryr Sig -vapaaehtoiskampanja. Valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -kokonaisuuden ja järjestöjen yhteinen kampanja kiinnittää huomion vapaaehtoistoimintaan olennaisena osana hyvinvointivaltion turvaverkkoa.

Mukaan on ilmoittautunut jo viitisenkymmentä järjestöä, ja toinen toistaan kiinnostavampia vapaaehtoistarinoita on valmisteilla! Mikäli ilmoittautuminen on jostain syystä jäänyt väliin, ei hätää, mukaan ehtii edelleen. Kutsu on avoin kaikille järjestöille, ja mukaan on helppoa liittyä vaikka kesken kampanjankin.

Vapaaehtoistarinoiden julkaiseminen somessa ja verkkosivustolla 16.–30.8.

Vapaaehtoisten tarinoita on tarkoitus jakaa sekä järjestöjen että Suomi toimii -kanavilla alkaen 16.8. ja jatkuen aktiivisesti 30.8. asti. Vapaaehtoisten tarinoihin ja mukana oleviin järjestöihin voi tutustua myös kampanjan verkkosivulla. Tarinoita varten käytössä on yhteinen kampanjan tarinamalli ja visuaalinen ilme (ladattavissa täältä suomeksi ja ruotsiksi).

  •        Järjestöt voivat julkaista tarinoita omien aikataulujensa mukaisesti 16.8. alkaen
  •        Aihetunnisteet ovat: #SuomiVälittää / #FinlandFixarDet
  •       Tägätkää @SuomiToimii -tilit postauksiinne, niin VNK huomaa jakaa niitä

Kampanjan verkkosivulla julkaistaan yksi tarina per järjestö. Voitte hyödyntää kampanjaohjeiston tarinamallia ja lähettää vapaaehtoistarinan ja vapaaehtoisen kuvan suomitoimii(at)vnk.fi ja cc:ksi johanna.kaprio-papageorgiou(at)vnk.fi.

Kampanjavideo julkaistaan 30.8.

Yhteisen kampanjavideon tarkoitus on kiittää kaikkia vapaaehtoisia. Videolla esiintyy joukko vapaaehtoisia eri järjestöistä; sanoma on kuitenkin yhteinen. Video on kaikkien osallistuvien järjestöjen hyödynnettävissä, ja se on ladattavissa täältä viikolla 34.

Ilmoitus vapaaehtoistehtävistä Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa

Yksi kampanjan tarkoituksista on aktivoida ihmisiä vapaaehtoistoimintojen pariin, ja auttaa heitä löytämään juuri itselleen sopivia tehtäviä omalta paikkakunnaltaan. Kampanjassa hyödynnetään myös Vapaaehtoistyö.fi-palvelua. Palvelussa järjestöt voivat maksutta ilmoittaa tehtäviä. Lisäksi palvelusta löytyy kampanjan ajan koontisivu, josta löytyvät kaikkien kampanjassa mukana olevien järjestöjen ilmoittamat tehtävät. Koontisivulle voi myös lisätä blogikirjoituksia. Lisätietoa: satu.puolitaival(at)kansalaisareena.fi.

Kampanjamateriaalit

Kampanjan yhteiset visuaaliset materiaalit ja ohjeistot suomeksi ja ruotsiksi löytyvät Google Drivesta.

Kampanjan kielet

Kampanja toteutetaan pääosin suomeksi ja ruotsiksi, mutta haluttaessa vapaaehtoistarinoita voi julkaista myös englanniksi.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan