Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan valikkoryhmän webinaari: Verkostoituminen ja sen hyödyntäminen vapaaehtoistoiminnassa

Aika:
13.10.2021
Paikka:
webinaari
Järjestäjä:
Hämeenlinnan valikkoryhmä ja Kansalaisareena ry

Ilmoittaudu

Ohjelma:

Klo 10:00 Avaus Laura Kujala, Hämeenlinnan valikkoryhmän puheenjohtaja

Klo 10:10 Miksi kannattaa verkostoitua? – 10 vinkkiä verkostoistumiseen kansalaisyhteiskunnassa

Leo Stranius, toimitusjohtaja, Third Rock Finland Oy

Kansalaisyhteiskunnan vaikuttavuus perustuu yhä enemmän yhteistyöhön, yhdessä tekemiseen sekä paikoin yllättäviin ja epämuodollisiin verkostoihin. Puheenvuorossa Leo Stranius kertoo, miksi verkostoituminen kannattaa ja antaa 10 vinkkiä kansalaisyhteiskunnan superverkostoitujille.

Klo 11:00 Muutosjohtaminen

Anne Porthén, toiminnanjohtaja, Kansalaisareena ry

Mitkä asiat edistävät ja heikentävät muutosta? Mikä on korona-ajassa tärkeää ja miten tästä eteenpäin?  Mitä huomioida muutosprosesseja käynnistäessä? Muun muassa näihin kysymyksiin Anne Porthén pureutuu muutoksen johtamiseen verkostoissa ja vapaaehtoistoiminnassa keskittyvässä puheenvuorossaan.

Klo 11:45 Lounas

Klo 12:30 Yhdessä kehittäen – Mallina kumppanuusillat

Saana Sandholm, toiminnanjohtaja, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry

Puheenvuorossaan Saana Sandholm esittelee Kumppanuusilta-mallin sekä kertoo ajatuksiaan ja kokemuksiaan tästä yhdessä kehittämisen mallista. Tarjotaan myös mahdollisuus palata aiheeseen erillisenä ajankohtana Valikko-webinaarin jälkeen.

Klo 13:10 Sosiaalipalvelujen kehittämisen haaste kansalaisyhteiskunnan ehdoilla ja edellytyksillä nykyisessä hyvinvointivaltiossa

Jari Kainulainen

Kansalaislähtöisten sosiaalipalvelujen kehittäminen: Esimerkkinä Kainuun maakunnan sote. Kainuussa mm. palvelujen digitalisaatio viety pitkälle, mutta miten osallisuuden idea toimii palvelujen järjestämisen kattavana, ideologisena periaatteena? Yksityisten sosiaalipalvelujen puute ilmentää Kainuuta, mutta yhdistystoiminta kylätoimintana on vahvaa.

Kansalaisosallisuuden haasteet muuttuvassa hyvinvointivaltiossa. Tukeeko vai haittaako hyvinvointivaltio hyvinvointipalveluja tarvitsevia kansalaisiaan kansalaisyhteiskunnan idean edistämisessä ja toteutuksessa? Miten järjestelmäkeskeisestä sosiaalipolitiikasta siirtyminen palvelujen toteuttamiseen kansalaisyhteiskunnan ehdoilla voi onnistua?

Klo 13:50 Loppusanat

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan