Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistoiminta on kaikille – erilaiset vapaaehtoistoimijat ja tuetun vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet

Helmikuu
10
Aika:
10.02.2021
Paikka:
Webinaari
Järjestäjä:
Muistiliitto ry ja Kansalaisareena ry

Millä tavoin erilaisia ja haastavissakin elämäntilanteissa olevia ihmisiä voidaan tukea ja kannustaa mukaan vapaaehtoistoimintaan?  Miten säilyttää vapaaehtoistoiminta mahdollisuutena kaikille muuttuvassa ja ikääntyvässä yhteiskunnassa?

Vapaaehtoistoiminta on suomalaisen yhdistystoiminnan perusta, ja tukee siihen osallistuvien ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia. Perinteisesti vapaaehtoistoimintaa on organisoitu jakaen toimijat auttajan ja autettavan rooleihin. Perinteistä toiminnan rakennetta on haastettu muokkaamalla toimintaa enemmän yhteisölliseksi tekemiseksi. Samalla uudet toimintamuodot, kuten tuettu tai yhdessä tehty vapaaehtoistoiminta, ovat laajentaneet erilaisten vapaaehtoistoimijoiden osallistumismahdollisuuksia.

Muistiliitossa on vuodesta 2017 lähtien toiminut vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Iloa ja voimaa, jonka tavoitteena on vahvistaa paikallisyhdistysten vapaaehtoistoimintaa ja lisätä sen näkyvyyttä. Osana hanketta ovat myös muistisairaiden ihmisten toimijuuden vahvistamisen ja osallisuuden lisäämisen teemat sekä asenteiden muokkaaminen avoimemmaksi tukea tarvitsevia vapaaehtoistoimijoita kohtaan.

Loppuseminaarissamme tahdomme lisätä tietoisuutta ja auttaa myös kokemuspuheenvuorojen avulla järjestöjä huomaamaan, että vapaaehtoistoiminnan kentällä on paljon toimijoita ja toimijaryhmiä, joiden rooli ja mahdollisuudet aktiivisina vapaaehtoistoimijoina jäävät usein piiloon.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan