Hyppää sisältöön

Opiskelijat vapaaehtoistoiminnan uutena voimavarana -hybridi webinaari

Aika:
16.02.2023
Paikka:
Hybridi
Järjestäjä:
Meri-Lapin valikkoryhmä ja Kansalaisareena ry

Ilmoittaudu

Tämän sivun ilmoittautumislinkin kautta voit osallistua Zoomin välityksellä tapahtumaan. Jos haluat osallistua mukaan paikan päälle, niin ilmoittaudu täältä.

Opiskelijat vapaaehtoistoiminnan uutena voimavarana -webinaarissa kuulemme puheenvuoroja järjestötoimijoiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitoksen sekä opiskelijoiden näkökulmasta. 

Sylvia Hakari ammattikorkeakoulu Metropoliasta puhuu Korkeakouluoppimisen laajenevista tiloista ja aiheesta jatkaa lappilaisilla kokemuksilla ja käytänteillä Lapin ammattikorkeakoulun Hyvinvointipysäkin suunnittelija Katja Jussi yhdessä sairaanhoitajaopiskelijan kanssa. Sosiaalialan ammattikorkeakoulun puheenvuoron käyttää Amir Benatia Lapin ammattikorkeakoulusta. Benatia kertoo vapaaehtoistyön merkityksestä ja kokemuksista muualta Meri-Lappiin muuttaneen opiskelijan näkökulmasta.

Ammattiopistossa järjestötoimijat ovat yhteistyökumppaneina mm. useissa hankkeissa, josta kokemuksia kertoo Ammattiopisto Lappian opinto-ohjaaja Leila Kyngäs-Teeriniemi. Ammattiopistoissa vapaaehtoistoiminnan opinnollistaminen on myös mahdollista, mutta sitä ei ole sisällytetty opintosuunnitelmiin, kuten terveysalan tutkinnoissa ammattikorkeakoulussa.

Ohjelma:

13.00    Aloitussanat

Sylvia Hakari, lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu: Korkeakouluoppimisen laajenevat tilat

13.45    Katja Jussi, suunnittelija + sairaanhoitajaopiskelija, Lapin ammattikorkeakoulu: Lapin AMK ja Hyvinvointipysäkki

14.15    Amir Benatia, sosionomiopiskelija, Lapin ammattikorkeakoulu: Tieni vapaaehtoistoiminnan pariin opiskelijana

14.30    Leila Kyngäs-Teeriniemi, opinto-ohjaaja, Ammattiopisto Lappia: Ammattiopisto Lappia – yhteistyö kolmannen sektorin kanssa

15.00    Päätös

Tapahtuma on toteutettu hybridinä niin, että ensimmäinen puhuja Sylvia Hakari osallistuu tapahtumaan Zoomin välityksellä ja muut puhujat paikan päällä Kemin kulttuurikeskuksessa (Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi).

Kemin kulttuurikeskuksessa järjestetään samanaikaisesti klo 12.30-16 Vapaaehtoistoiminnan messut, jossa alueen järjestöt esittelevät toimintaansa. Vierailijat voivat keskustella kiinnostavista tehtävistä suoraan vapaaehtoisten kanssa ja opiskelijat miettiä, löytyisikö tarjolla olevista tehtävistä jotain kiinnostavaa, mikä voisi samalla hyödyntää opintoja. Järjestökeskus Majakka toteuttaa vapaaehtoistoiminnan tehtävistä verkkosivuilleen tarjottimen, mistä opiskelijoiden on jatkossa helppoa löytää itselleen sopivia tehtäviä.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton. Webinaariin paikan päällä osallistuville on tarjolla pullakahvit.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan