Hyppää sisältöön

VALIKKOVERKOSTO I Vapaaehtoistoimintaa ikäihmisten ehdoilla -julkaisuwebinaari

Aika:
15.03.2024
Paikka:
Verkossa
Järjestäjä:
Kansalaisareena ry

Ilmoittaudu

Kansalaisareenan vuotuisen julkaisun teemaksi valikoitui vuonna 2023 ikääntyneiden parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta. Julkaisun asiantuntija-artikkeleissa tarkastellaan sekä vanhuksia vapaaehtoisina että vapaaehtoistoiminnan kohteena. Vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on parantaa ikääntyneiden sosiaalisia suhteita ja hyvinvointia tuomalla heidän elämäänsä elämyksiä ja kokemuksia. Toisaalta kohtaamalla itseään vanhempia ja kokeneempia ihmisiä myös vapaaehtoinen voi saada arvokasta oppia omaan elämäänsä. Julkaisun tarkoituksena on lisätä tietoa ikääntyneiden parissa tehtävästä vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta sekä tarjota käytännön vinkkejä vapaaehtoistoiminnan ammattilaisille. Artikkeleissa käsitellään ikäihmisten vapaaehtois- ja vertaistoimintaa tarkoituksenmukaisesti eri näkökulmista, jotta toiminnasta muodostuisi mahdollisimman monipuolinen ja kattava kokonaiskuva.

Tervetuloa mukaan maksuttomaan julkaisuwebinaariin, jossa puhujana toimivat julkaisussa mukana olevat Eero Kivinen Eläkkeensaajien Keskusliitosta ja Minna Partanen sekä Marjo Pääkkö Vanhustyön keskusliitosta.

Tutustu julkaisuun (pdf-tiedosto avautuu uuteen välilehteen)

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

15.3.2024 klo 13–14.45 julkaisuwebinaari ”Vapaaehtoistoimintaa ikäihmisten ehdoilla” Zoom

Ohjelma:

13.00–13.05 Alkusanat, Outi Platan, aluetoiminnan suunnittelija, Kansalaisareena ry

13.05–13.35 Eläkeläisjärjestöt ja vanhusneuvostot edistävät iäkkäiden osallisuutta, Eero Kivinen, sosiaalialipoliittinen asiantuntija, Eläkkeensaajien Keskusliitto

13.35–13.50 Kysymyksiä ja keskustelua puheenvuorosta

13.50–13.55 Tauko

13.55–14.25 “Ihmiset tarvitsevat ystäviä ja yhteisöjä” ‒ Ystäväpiiri-ohjaajat lievittävät tutkitusti iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä, Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajat Minna Partanen ja Marjo Pääkkö, Vanhustyön keskusliitto.

14.25–14.40 Kysymyksiä ja keskustelua puheenvuorosta

14.40–14.45 Loppusanat ja webinaarin lopetus

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan