Hyppää sisältöön

Vanhuksille iloa nuorten vapaaehtoistyöstä

Ulkona vihmova vesisade unohtuu heti, kun astuu sisään Hakunilan päivätoimintakeskuksen ovesta. Paikalle on kokoontunut paljon ikäihmisiä yhteisen aamupalan ääreen ja kaikilla tuntuu olevan mukavaa.

Toiminnanohjaajat järjestelevät keskuksen salia jo valmiiksi päivän ohjelmaa varten ja opastavat ihmisiä omille paikoilleen. Ohjaajien apuna joukossa hyörii muutama vapaaehtoinen. Myös Vantaan ammattiopisto Variasta on tullut mukaan kaksi opiskelijaa vapaaehtoistyöhön.

Ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Aki ja Elina ovat osallistuneet koulussa Kansalaisareenan Jeesaan-hankkeen vetämälle vapaaehtoistoiminnan kurssille. Kurssilla he ovat oppineet vapaaehtoistoiminnasta, ja tämänpäiväinen keikka päivätoimintakeskuksessa kuuluu osaksi kurssin suorittamista.

– Nyt aamulla olemme auttaneet aamupalalla ja kohta laulamme yhteislauluja. Luvassa on myös tietovisa ja kranssien askartelua. Iltapäivän kohokohta on mummodisko, kertovat Aki ja Elina päivän ohjelmasta.

Vapaaehtoistoiminnan kurssilla opiskelijoille oli tarjolla useita erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista kukin sai valita mieleisensä. Opiskelijoilla oli myös mahdollisuus etsiä itse sopiva paikka. Miksi te valitsitte päivätoimintakeskuksen?

– Valitsin tämän, koska tykkään olla vanhusten kanssa ja puuhata heidän kanssa yhdessä kaikkea. Vanhusten kanssa on hauskaa ja saa nauraa paljon, Aki kertoo paikan valinnasta.

– Täällä on rentoa olla, Elina täydentää.

Viereisestä salista kantautuu jo yhteislaulun ääniä ja on aika päästää Aki ja Elina jatkamaan hommia. Mukava päivä tiedossa sekä vapaaehtoisilla että vanhuksilla!

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan