Hyppää sisältöön

Vapaaehtoisten kyselyn tulokset on julkaistu

Suomen laajimman vapaaehtoisten kyselyn tulokset on nyt julkaistu. Kysely on toteutettu kesällä 2022 ja sen metodina oli lomakekysely. Kyselyssä kerättiin tietoa mm. vapaaehtoistoimintaan osallistumisen motivaatiotekijöistä ja vapaaehtoistoiminnan eri muodoista eri paikkakunnilla. Kyselyyn vastasi 995 ihmistä ja se toteutettiin osana Kansalaisareena ry:n ja Kirkkopalvelut ry:n yhteisen Vapaaehtoistyö.fi-palvelun kehitystyötä.  

“Kyselystä selvisi todella hienona asiana, että vapaaehtoisuus on viime vuonna lisännyt sosiaalisia kontakteja 85,5 prosentilla ja vähentänyt yksinäisyyden tunnetta 60,7 prosentilla kyselyyn vastanneista”, iloitsee Vapaaehtoistyö.fi-projektikoordinaattori Satu Puolitaival. 

Yhteisöön kuuluminen on yksi ihmisen perustarpeista. Vapaaehtoistoiminnan vahvuus onkin juuri osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. Yhteisöön kuuluminen lisää ihmisten hyvinvointia ja toimintaedellytyksiä, ja sillä on suuri vaikutus koko yhteiskuntamme hyvinvointiin. On upeaa nähdä kyselyn tuloksista, että vapaaehtoistoiminta tuo ihmisiä yhteen.  

Vapaaehtoistyö.fi on toteuttanut Vapaaehtoisten kyselyn vuosittain jo useamman vuoden ajan. Kyselyssä kartoitettiin tällä kertaa esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan tuomaa merkityksen tunnetta, hyvinvointivaikutuksia sekä vapaaehtoistyötä tekevien suomalaisten näkemyksiä tekemästään vapaaehtoistyöstä.  

“Kyselyn pohjalta voidaan todeta, että vapaaehtoisena toimimisesta on ollut ihmisille henkilökohtaista hyötyä ja että vapaaehtoistoiminta saa kokemaan merkityksellisyyden tunnetta. Tämän vahvisti jopa 89,8 % vastaajista”, Puolitaival tiivistää. 

Tutustu kyselyn tuloksiin: Vapaaehtoisten kysely 2022

Raportin sijainti nettisivuillamme: https://kansalaisareena.fi/aineistoa/tutkimukset-ja-selvitykset/

Lisätiedot

Satu Puolitaival, projektikoordinaattori, 045 640 8004, satu.puolitaival@kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan