Hyppää sisältöön

Vuoden vapaaehtoinen 2020 -kampanja käynnistyy 17.8.2020

Seitsemäs Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyy tänään 17.8. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

Vapaaehtoistoiminta elää yhteiskunnallisten muutosten mukana. Vuoden 2020 keväällä kehitettiin lukuisia uusia tapoja osallistua kansalaistoimintaan. Uudenlaiseen tilanteeseen mukautuminen on synnyttänyt luovia toimintamalleja ja innostanut mukaan uusia vapaaehtoisia.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas.  Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa hyväntekeväisyystyöstään myös rahallista korvausta (esim. vapaaehtoistyötä tarjoavan järjestön työntekijä).

Ehdota palkinnon saajaa

Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa Kansalaisareenan verkkosivuilla. Ehdotusaika päättyy 17.9.2020.

Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys 1.–30.10. Valitsijaraati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2020 yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan ja palkitaan kansainvälisenä Vapaaehtoisten päivänä 4.12.2020.

Kampanjan tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Vuoden vapaaehtoinen 2019 -palkinto jaettiin poikkeuksellisesti kahdelle vastaanottajalle: Lea Grönlundille ja Inka Setälälle.

Lisätiedot:

Outi Platan: outi.platan(at)kansalaisareena.fi 24.8. alkaen (Pinja Nieminen, pinja.nieminen(at)kansalaisareena.fi 17.8.–24.8.2020)

https://kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/

Haastattelupyynnöt: Katja Reinikainen, katja.reinikainen(at)kansalaisareena.fi / 045 787 51857

Vuoden 2020 valitsijaraati

Anne Porthén, Kansalaisareenan ja kampanjaraadin puheenjohtaja, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja

Lea Grönlund, Vuoden vapaaehtoinen 2019

Inka Setälä, Vuoden vapaaehtoinen 2019

Pirkka-Pekka Petelius, Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtaja

Jenni Rotonen, bloggaaja, viestintäammattilainen

Pauliina Seppälä, perustaja, Yhteismaa

Laura Serkosalo, toiminnanjohtaja, Nuoren Voiman Liitto

Hilla Vuorinen, freelancer-toimittaja

Susanna Winter, kriisipuhelintoiminnan päällikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry

Maria Wakeham-Hartonen, erityisasiantuntija, Demokratia- ja julkisoikeusosasto, Oikeusministeriö

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan