Hyppää sisältöön

Vuoden vapaaehtoinen 2023 -kampanja on alkanut!

Kymmenes Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyy tänään 14.8. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla. Kampanjan suojelijana vuonna 2023 toimii Aira Samulin. 

Vapaaehtoistoiminta elää yhteiskunnallisten muutosten mukana. Vapaaehtoistoiminta on avainasemassa suomalaisen hyvinvoinnin kehittämisessä tulevina vuosina.  

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas.  Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa hyväntekeväisyystyöstään myös rahallista korvausta (esim. vapaaehtoistyötä tarjoavan järjestön työntekijä). 

Ehdota palkinnon saajaa 
Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa Kansalaisareenan verkkosivuilla. Ehdotusaika päättyy ti 5.9.2023. 

Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys 2.–31.10. Valitsijaraati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2023 yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan ja palkitaan Kansalaisareena ry:n 30-vuotisjuhlassa ti 5.12. 

Kampanjan tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. 

Vuoden vapaaehtoinen 2022 -palkinto jaettiin vaasalaiselle Eva-Maria Strömsholmille. 

Tutustu kampanjaan ja ehdota palkinnon saajaa!

Lisätiedot: 
Kansalaisareenan järjestöassistentti Sini Nuutinen, puh. nro 045 783 536 62, sini.nuutinen@kansalaisareena.fi 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan