Hyppää sisältöön

Osallistu ennakointihankkeen demokratian puolustusdialogeihin 28.4.

Millaisia ajatuksia demokratian tulevaisuus herättää järjestökentällä?

Kansalaisareenan ennakointihanke starttaa tarkastelemalla demokratiakehitystä. Demokratian puolustusdialogeissa 28.4 ja 9.6. avarretaan ajattelua yhteisellä tulevaisuuspuheella.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Miten järjestö- ja vapaaehtoistoimijat kokevat oman roolinsa nykyhetkessä sekä tulevaisuudessa? Mitä demokratian puolustaminen tarkoittaa kansalaisyhteiskunnalle ja sen toimintatavoille?

Haluamme ymmärtää vallitsevan tilanteen herättämiä ajatuksia, tuntemuksia ja havaintoja vapaaehtoiskentällä. Mitkä asiat ovat nyt muutoksessa ja haastavat vapaaehtoistoiminnan arkea? Miten edistää luottamuksen syntyä ja hyvää keskustelukulttuuria toimivan kansalaisyhteiskunnan perustana? Mitä tulee puolustaa ja mihin tulee varautua?

Järjestämme kaksi avointa dialogia 28.4. klo 9.30 – 11.00 ja 14.30 – 16.00. Dialogit toteutetaan etänä alustalla Teams. Fasilitoijina toimivat Kansalaisareenan ennakointihankkeen vetäjät Mari Tähjä ja Anyara G. Wise.

Dialogien tarkoitus on kasvattaa ymmärrystä vallitsevan tilanteen merkityksestä kansalaisyhteiskunnalle ja vapaaehtoistoimijoille. Tule kertomaan millaisilla teoilla sinä olet valmis vahvistamaan elinvoimaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa! Osallistuminen ei vaadi ennakkovalmistautumista. Saavu siis keskustelemaan sellaisena kuin olet.

Järjestämme dialogeja myös 9.6. Lisätiedot julkaistaan Kansalaisareenan verkkosivuilla lähempänä ajankohtaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 25.4. sähköpostitse osoitteeseen anyara.wise@kansalaisareena.fi. Tarkennathan, kumpaan dialogiin haluaisit tulla (klo 9:30-11:00 vai klo 14:30-16:00). Keskusteluryhmiin mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Dialogit ovat osa Sitran demokratian puolustusdialogeja.

Ohjeet osallistumisesta lähetetään sähköpostitse.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä, p. 050 567 1077, mari.tahja@kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan