Hyppää sisältöön

Nuorten vapaaehtoistoiminnan käsikirja

Alkusanat

Tervetuloa inspiroivaan matkaan nuorten vapaaehtoistoiminnan maailmaan! Tavoitteenamme on antaa sinulle uusia ajatuksia ja työkaluja, joiden avulla voit innostaa nuoria osallistumaan aktiivisesti yhteiskuntaan ja tarjota heille merkityksellisiä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Nuoret ovat voimavara, jonka potentiaalia ei tulisi aliarvioida. Tämä käsikirja tarjoaa käytännön ohjeita ja inspiraatiota niille, jotka haluavat tukea nuorten osallisuutta vapaaehtoistoiminnassa.  

Käsikirja on lähtenyt syntymään jo yli viisi vuotta sitten Kansalaisareenaan Jeesaan -hankkeessa ja nyt se on saanut uutta ilmettä JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta -hankkeen myötä. JEP-hankkeen Veera Henriksson ja Kaisa Rikkonen ovat saaneet käsikirjaan ajatuksia upeilta hankkeen vaikuttajaraadin nuorilta sekä yhteistyökumppaneilta. Käsikirja syntyi innostavassa yhteistyössä visuaalisen viestinnän ja verkkovapaaehtoistoiminnan asiantuntijan Minna Koirikiven kanssa. Hän vastaa oppaan verkko- sekä etä- ja hybridivapaaehtoistoimintaa käsittelevästä osiosta ja koko oppaan kuvituksesta. 

Nuoret ovat tämän päivän ja tulevaisuutemme voimavara, ja heidän intohimonsa ja energiansa voivat muuttaa asioita, jos se mahdollistetaan. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kanavoida nuorten potentiaali positiivisiin ja vaikuttaviin tekoihin yhteiskunnassamme. Kehittämällä nuorten vapaaehtoistoimintaa voimme luoda ympäristön, jossa nuoret voivat kasvaa, oppia ja vaikuttaa.  

Nuorten vapaaehtoistoiminta ei ole pelkästään toimintaa; se on mahdollisuus muuttaa maailmaa!  

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan